Az álmok első könyve - Kibeszélő

Mai bejegyzésem témája nem más, mint ez a lenyűgöző és elbűvölő könyv:
Kerstin Gier: Az álmok első könyve.


  Fülszöveg: Ez ​vajon tényleg lehetséges?

Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen. 
Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…


Saját véleményem:

Nem is tudom mit mondjak… Egyszerűen elvarázsolt ez a történet!

Ez volt a második könyvem Kerstin Giertől, de be kell vallanom ez sokkal jobban tetszett, mint, amit először olvastam Rubinvörös.

A történet egyszerűen eszméletlen, hogy, hogy lehet kitalálni egy ilyen érdekes, izgalmas és relytélyes helyszínt; hogy, hogy lehet ilyen relytélyes és mégis valóságos szereplőket kitalálni, azt fel sem bírom fogni! 
Ez az álombaátjárkálós dolog nagyon menő, imádtam ezeket a részeket olvasni. Igaz, hogy az elején egy kicsit több relytélyre és titokra számítottam, most, hogy a könyv végér értem belátom, hogy tökéletes mennyiségben volt a könyvben kaland, izgalom, relytély és romantika egyaránt. Az is egy szuper dolog, hogy a „fő” relytély mellett még ott van a kis mindenttudó Secrecy. (van sejtésem, hogy ki lehet az, de, ahogy a könyvben lévő fordulatokat elnézem, szinte biztos, hogy nem az akire gondolok) 
A szereplőket, noha az elején nem igazán kedveltem, a legtöbbjüket a könyv végére egészen megkedveltem. Mia és Emily egy kicsit idegesítettek, de nem lett volna teljes a történet ilyen jellemű szereplők nélkül. Henry, Grayson, Jasper és Arthur közül Grayson és Henry volt a legszompatikusabb, de ki tudja, talán ez a véleményem is változni fog. :) A borító pedig nagyon szép, imádom. 
Ajánlom mindenkinek, aki egy jó fantasyra vágyik, tele rejtéllyel és izgalommal…meg persze egy csipet romantikával. ;-)

Nagyon örülök neki, hogy ez egy trilógia, nem bírnám ki folytatás nélkül! ♥

Olvassátok sokan, megérdemli. ^^ 

A nap kérdése: 
Olvastad a könyvet? ;) Ha igen, hogy tetszett? 
Olvastad már Kerstin Gier bármelyik könyvét? :) (Ha igen, melyiket és mi a véleményed róla?) 

Köszönöm, hogy itt voltatok, további szép napot és jó olvasást mindenkinek! *-*


Megjegyzések

Legolvasottabbak

Leiner Laura: IOV - trilógia

Nyári Mit olvassak?

1 út - 20 könyv Te melyikeket választanád?